Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Spira e figurës 16.11 rrotullohet në një fushë magnetike të njëtrajtshme. Tregoni kahun e rrymës së induktuar në pjesët AB e CD. Tregoni cili nga skajet, X apo Y, do të jetë i ngarkuar pozitivisht.