Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Kur avioni fluturon nga lindja në perëndim, krahët e tij janë një përcjellës që pret vijat e forcës së fushës magnetike të Tokës. Maja e cilit krah do të ngarkohet pozitivisht? Pse në hemisferën e jugut ngarkesa e kësaj maje do të jetë negative?