Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Duke patur parasysh fluksin magnetik, shpjegoni pse forca elektromotore e induktuar kur fusim një magnet brenda një bobine varet nga fuqia e magnetit.