Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Përmasat e një solenoidi janë: diametri 5.0 cm dhe gjatësia 25 cm (figura 16.6). Ai ka 200 mbështjella. Rryma 2.0 A që kalon në të krijon një fushë me induksion 2.0×1052.0\times10^{-5} T brenda solenoidit. Llogaritni fluksin magnetik përmes solenoidit.