Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Pyetjet e mëposhtme lidhen me grafikun e figurës 17.2.

  1. Sa është vlera e rrymës I kur t = 5 ms? Cili është kahu i kësaj rryme?
  2. Në cilin çast të kohës rryma ka të njejtën madhësi, por kah të kundërt?
  3. Sa është koha e nevojshme për një cikël të plotë?
  4. Sa është frekuenca e kësaj rryme alternative?