Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Vlera maksimale e tensionit sinusoidal në skajet e një rezistence 1 kΩ\Omega është 325 V.

  1. Sa është tensioni efektiv?
  2. Me ndihmën e ligjit të Omit V=IRV=IR, llogaritni intensitetin efektiv të rrymës që rrjedh në rezistencë.
  3. Sa është fuqia mesatare e shpenzuar në rezistencë?
  4. Sa është fuqia maksimale e çliruar në rezistencë?