Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një rrymë alternative (e matur në Amperë, A) paraqitet nga ekuacioni: I=5.0sin120πtI=5.0\sin120\pi t .

  1. Sa janë I0I_0, ω\omega dhe ff? Sa është perioda TT e saj?
  2. Skiconi grafikun që paraqet këtë rrymë.