Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Nëse shkallët e vendosura në oshiloskopin, gjurma në ekranin e të cilit paraqitet në figurën 17.7, janë 5 V/cm dhe 10 ms/cm, sa janë amplituda, perioda dhe frekuenca e sinjalit hyrës?