Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Sa është fuqia mesatare e shpenzuar kur nëpër një rezistencë 100 Ω\Omega rrjedh rrymë alternative sinusoidale me intensitet maksimal 3.0 A?