Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një shofer kamioni po ecën në autostradë me shpejtësi sa ajo limit. Ai sheh përpara dritat e rrezikut dhe ngadalëson. Më pas ai sheh se aty ka ndodhur një aksident dhe frenon menjëherë e ndalon. Skiconi grafikun shpejtësi-kohë të lëvizjes së kamionit.