Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në figurën 2.11 (më poshtë) jepen përmasat e një kartë ndërprerëse, bashkë me kohët e regjistruara ndërsa ajo kalon përmes një porte me dritë. Me këto matje llogaritni nxitimin e karrocës.