Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një makinë niset nga prehja me nxitim konstant prej 2.0ms-2.

  1. Llogaritni shpejtësinë e makinës 10s.
  2. Llogaritni largësinë e përshkuar ndërkohë nga makina.
  3. Llogaritni kohën që i nevojitet makinës për të mbërritur shpejtësinë 24ms-1.