Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në një garë skiatorët duan ta zbresin kodrën me shpejtësi sa më të madhe. Ata janë gjithnjë në një kërkim të mënyrave për të rritur shpejtësinë e tyre maksimale. Shpjegoni si mund ta arrijnë këtë. Konsideroni:

  1. skitë;
  2. rrobat;
  3. muskujt e tyre;
  4. faqen e kodrës.