Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 18

Zgjidhja e ushtrimit 18 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Përshkruani një çift forcash në kuptimin e ligjit të tretë që lind në situatat në vijim. Në secilin prej rasteve thoni mbi cilin trup vepron forca, llojin e forcës dhe kahun e saj.

  1. Ju shkelni gishtin e këmbës së dikujt.
  2. Një makinë përplaset me një mur tullash dhe ndalon.
  3. Një makinë ngadalëson kur shoferi shkel frenat.
  4. Ju hidhni njv top vertikalisht lart (në prani të ajrit).