Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Përcaktoni njësitë kryesore të:

  1. shtypjes (=force¨sipe¨rfaqe= \dfrac{\text{forcë}}{\text{sipërfaqe}})
  2. energjisë (=force¨×large¨si= \text{forcë} \times \text{largësi})
  3. dendësisë (=mase¨ve¨llim= \dfrac{\text{masë}}{\text{vëllim}})