Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Tregoni se barazimet që vijojnë janë homogjene.

  1. shtypja=dende¨si×nxitim i re¨nies se¨ lire¨×thelle¨si\text{shtypja} = \text{dendësi} \times \text{nxitim i rënies së lirë} \times \text{thellësi}
  2. large¨sia=shpejte¨si fillestare×kohe¨+12×nxitim×kohe¨\text{largësia} = \text{shpejtësi fillestare} \times \text{kohë} + \dfrac{1}{2} \times \text{nxitim} \times \text{kohë}