Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një varkë niset nga pika A dhe drejtohet drejt pikës B (figura e mëposhtme). Udhëtimi zgjat 60s. Llogaritni:

  1. largësinë e përshkuar nga varka
  2. zhvendosjen e plotë të varkës
  3. shpejtësinë mesatare të varkës

Kujtoni se vektorët kanë madhësi dhe drejtim.