Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një lumë rrjedh nga perëndimi në lindje me shpejtësi konstante prej 1.0 ms-1. Një varkë niset nga bregu jugor, e drejtuar drejt veriut me shpejtësi 240 ms-1. Gjeni shpejtësinë rezultante të varkës.