Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Diagrami i qarkut të figurës 14.31 paraqet një burim me f.e.m. 12 V të lidhur me disa rezistenca. Intensiteti i rrymës që kalon në rezistencën X është 2.0 A dhe në rezistencën 6.0 Ω\Omega është 0.5 A. Llogaritni:

  1. Intensitetin e rrymës që kalon në rezistencën Y.
  2. Rezistencën Y.
  3. Rezistencën X.