Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

  1. Shpjegoni çfarë kuptojmë me rezistencë.
  2. Figura 13.34 paraqet një kombinim rezistencash të lidhur me një bateri me f.e.m. 6.0 V. Tregoni se rezistenca e njëvlerëshme e kombinimit të rezistencave është 40 Ω\Omega.
  3. Llogaritni intensitetin e rrymës në rezistencën 60 Ω\Omega.