Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 15 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një përcjellës me rrymë vendoset në fushë magnetike.

  1. Cili është pozicioni i përcjellësit në të cilin forca e Amperit mbi të është maksimale?
  2. Po pozicioni në të cilin forca e Amperit është zero?