Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një nxënës mendon se rryma në transformator kalon nëpër bërthamë dhe vjen në mbështjelljen dytësore. Përshkruani si do ta demonstronit faktin se nuk ndodh kështu dhe shpjegoni si induktohet në fakt rryma në mbështjellën dytësore. Shfrytëzoni ligjin e Faradeit.