Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një tren e ka shpejtësinë 50 ms-1 kur makinisti frenon, duke i dhënë trenit një nxitim konstant negativ me madhësi 0.50 ms-2 për 100 s. Përshkruani çfarë bën treni dhe llogaritni largësinë e përshkuar prej tij në këto 100 s.