Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një djalë qëndron në buzë të greminës ku hedh një gur vertikalisht lart me shpejtësi 20 ms-1.

  1. Tregoni se ekuacioni që jep zhvendosjen e gurit është: s=20t4.9t2s = 20t - 4.9t^2.
  2. Në çfarë lartësie ndodhet guri 2.0 s dhe 6.0 s pasi është hedhur?
  3. Kur kthehet guri në nivelin e dorës së djalit?