Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Magnezi vepron me dioksidin e squfurit si më poshtë:

2Mg(ng)+SO2(g)2MgO(ng)+S(ng)2\text{Mg}_{\text{(ng)}} + \text{SO}_{2\text{(g)}} \rarr 2\text{MgO}_{\text{(ng)}} + \text{S}_{\text{(ng)}}

Rishkruani barazimin dhe përdorni shigjeta për të treguar se cila substancë është oksiduar dhe cila është reduktuar.