Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Shkruani barazimin kimik për reaksionin ndërmjet magnezit dhe oksigjenit. Me anë të shigjetave tregoni se cila substancë oksidohet dhe cila reduktohet.