Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Kaliumi vepron me klorin duke dhënë klorurin e kaliumit.

  1. Ky është një reaksion redoks. Shpjegoni pse.
  2. Shkruani gjysmëbarazimet e oksidimit dhe të reduktimit.