Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Bromi zhvendos jodin nga tretësira e jodurit të kaliumit.

  1. Shkruani gjysmëbarazimet për këtë reaksion.
  2. Shkruani barazimin jonik të reaksionit redoks duke mbledhur dy gjysmëbarazimet.