Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Përsërisni hapat si në pyetjen 1 për secilin nga këto barazime:

  1. 2KBr(ng)2K(ng)+Br2(l)2\text{KBr}_{\text{(ng)}} \rarr 2\text{K}_{\text{(ng)}} + \text{Br}_{2\text{(l)}}
  2. 2Kl(uj)+Cl2(g)2KCl(uj)+I2(uj)2\text{Kl}_{\text{(uj)}} + \text{Cl}_{2\text{(g)}} \rarr 2\text{KCl}_{\text{(uj)}} + \text{I}_{2\text{(uj)}}