Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Lexoni rregullën e pikës 6 në faqen 6.
  2. Duke përdorur rregullën e pikës 6, gjeni numrin e oksidimit të atomit të karbonit te dioksidi i karbonit CO2\text{CO}_2.
  3. Karboni digjet në oksigjen duke formuar dioksid karboni. Shkruani barazimin kimik për këtë reaksion.
  4. Duke përdorur numrat e oksidimit, tregoni se është një reaksion redoks; se cila substancë është oksiduar dhe cila është reduktuar.