Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.4 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Gjeni cilët janë agjentë oksidues dhe cilët reduktues:

  1. 2Fe+3Cl22FeCl32\text{Fe} + 3\text{Cl}_2 \rarr 2\text{FeCl}_3
  2. Fe+CuSO4FeSO4+Cu\text{Fe} + \text{CuSO}_4 \rarr \text{FeSO}_4 + \text{Cu}