Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Zhvillohet elektroliza e:

  1. tretësirës ujore të përqëndruar të MgCl2\text{MgCl}_2
  2. tretësirës ujore të përqëndruar të HCl\text{HCl}
  3. tretësirës ujore të holluar të CuSO4\text{CuSO}_4

Përcaktoni produktet e elektrolizës.