Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Përpiquni të argumentini përse:

  1. mërkuri përdoret në termometra
  2. alumini përdoret për ambalazhimin e pijeve të ëmbla