Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Çfarë mund të ndodhë kur pluhuri i karbonit nxehet me: i) oksid kalciumi; ii) oksid zinku?
  2. Shkruani me fjalë reaksionet që jepen në pikën a.