Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Kur teli i bakrit futet në një tretësirë nitrat argjendi pa ngjyrë, mbi tel formohen kristale argjendi dhe tretësira bëhet blu. Shpjegoni këto ndryshime.