Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Nxjerrja e plumbit realizohet me anë të nxehjes së oksidit të tij me karbon:

oksid plumbi ++ karbon \rarr plumb ++ oskid karboni

  1. Përse për këtë reaksion përdoret karboni?
  2. Një substancë reduktohet. Cila?
  3. Cila substancë shkakton reduktimin?