Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Natriumi nxirret nga kripa e gurit (klorur natriumi).

  1. Ai nxirret me anë të elektrolizës. Shpjegoni përse?
  2. Shkruani gjysmëbarazimet dhe barazimin e përgjithshëm të elektrolizës.