Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Gazi natyror ose metani është karburant fosil. Ai digjet në një sasi të mjaftueshëm ajri, duke dhënë dioksid karboni dhe ujë. Shkruani barazimin kimik për reaksionin e djegjes së metanit në ajër.