Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Shndërruesit katalitikë mund të kthejnë oksidin e karbonit në dioksid karboni.

  1. Shkruani me fjalë reaksionin që ndodh.
  2. Përse përdoren elementet kalimtarë?