Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.4 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Çfarë kuptoni me termin mbrojtje sakrifikuese e hekurit?
  2. Përse përdorim magnezin dhe zinkun për mbrojtjen sakrifikuese?
  3. Shpjegoni pse për bakrin kjo mbrojtje nuk funksionon?