Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 6.1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Përcaktoni reaksionin (ekzotermik apo endotermik):

  1. Djegia e një qiriu.
  2. Veprimi i natriumit me ujin.
  3. Kthimi nga vezë e freskët në të skuqur.