Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 6.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Vizatoni një diagram nivelesh energjetike që tregon: i) një lëndë të djegshme, e cila tregon shumë nxehtësi; ii) një lëndë të djegshme, e cila çliron pak nxehtësi.
  2. Çfarë duhet të dini tjetër që të përcaktoni nëse një lëndë e djegshme është e dobishme për përdorim?