Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.5 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Azoti dhe hidrogjeni përzihen për të formuar amoniak.

  1. Shumë shpejt, dy reaksione do të ndodhin në përzierje. Jepni barazimet për to.
  2. Për njëfarë kohe, shpejtësia e reaksionit të drejtë është më e madhe sesa shpejtësia e reaksionit të zhdrejtë. A është arritur ekuilibri? Shpjegoni pse.