Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.6 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Dioksidi i squfurit (SO2\text{SO}_{2}) dhe oksigjeni hyjnë në një reaksion ekzotermik dhe formojnë trioksid squfuri (SO3\text{SO}_{3}). Reaksioni është i prapësueshëm.

  1. Shkruani barazimin me formula për këtë reaksion.
  2. Çfarë ndodh me prodhimin e trioksidit të squfurit nëse: i) rritim trysninë; ii) rritim temperaturën?