Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 8.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Një hidrokarbur me varg të drejtë e ka formulën C5H12\text{C}_5\text{H}_{12}. Shkruani formulën strukturore të molekulës së tij.
  2. Çfarë mund të ndodhë nëse kjo përbërje i nënshtrohet krekingut? Shkruani reaksionet e mundshme.