Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.6 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Propeni është hidrokarbur i pangopur. Çfarë kuptoni me termin i pangopur?
  2. Shkruani barzimin kimik për reaksionin e bashkëveprimit të etenit me bromin.