Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kontrolli i kapitullit 1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Të gjitha reaksionet në të cilat ndodh shkëmbimi i elektroneve, janë reaksione redoks. Kjo skemë tregon dhënien dhe marrjen e elektroneve gjatë një reaksioni redoks.

  1. Cili është produkti i këtij reaksioni?
  2. Shkruani barazimin e reaksionit.
  3. i) Cili element është oksiduar?; ii) Shkruani gjysmëbarazimin e oksidimit.
  4. i) Cili element është reduktuar?; ii) Shkruani gjysmëbarazimin e reduktimit.