Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Kontrolli i kapitullit 3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Shihni tri bateritë më sipër.

  1. Si mund ta zbuloni pse tri metalet e panjohura janë më aktive se bakri?
  2. Renditni metalet duke filluar nga ato më aktive.
  3. Ç'vlerë tensioni do të përftohet në bateri duke përdorur: i) metalet A dhe B; ii) metalet B dhe C? Përdorni grafikun në temën 3.5.
  4. Për secilën bateri në pikën c, tregoni cili nga metalet është poli negativ.