Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kontrolli i kapitullit 5 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Tubacionet nënujore prej çeliku duhet të mbrohen nga brejtja. Njëra nga metodat është t'i bashkëngjisim tubacionit një bllok të dytë metali.

  1. i) Çfarë duhet të kemi parasysh kur të zgjedhim metalin e dytë? ii) Përmendni emrin e një metali të përshtatshëm për këtë rast. iii) Shkruani gjysmëreaksionin për të treguar se çfarë i ndodh metalit kur i ngitet tubacionit nënujor.
  2. Si quhet ndryshe kjo lloj mbrojtjeje?