Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Kontrolli i kapitullit 7 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Shpejtësia e reaksionit të bashkëveprimit të magnezit me acidin klorhidrik të holluar mund të matet duke përdorur këtë aparat:

  1. Përse përdoret: i) provëza; ii) shiringa e gazit?
  2. Çfarë duhet të bëjmë që të fillojë reaksioni?